Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Hjem

> Felles > Bli inspirert > Boktips voksne > En søster i mitt hus

Linda Olsson:

En søster i mitt hus

En søster i mitt hus

Urolig venter Maria på hun som skal komme. Hit til hennes hus og skjulested, Costa Brava, ved Middelhavet. Det er Emma som skal komme på besøk, en søster.

De har møttes sjelden gjennom livet, sist i morens begravelse for to år siden. Mye har forandret seg i begges liv siden den gang, og mye kommer frem av deres tidlige år. De har store ulikheter, men også store fellestrekk, og deler på ulik måte tapet og savnet etter deres tredje søster, den mest elskede av dem, hun som døde. Den historien avdekkes sakte gjennom romanen, og er vesentlig.

Den blir også et uttrykk for andre tap og savn gjennom livet, og fører disse to separate sjeler nærmere. I forlagets omtale kan man forledes til å tro at disse rusler rundt, og svømmer sammen i Middelhavet i all fordragelighet, men det er ikke tilfellet. Her er sterke scener og drama rundt denne idyllen de er i.

Forfatter Linda Olsson har tidligere gitt ut "La meg synge deg stille sanger" og "Taushetens konsekvenser" blant annet, og med disse fått et stempel som svært lavmælt og forsiktig i språk og innhold, der dramatikken utspiller seg på det indre plan. Dette er langt i fra min opplevelse av "En søster i mitt hus", den river opp sår og er sterk lesning, og med et svært presist språk, særlig om det vanskeligste og vondeste. 

Del på facebook

Åpningstider:

Mandag 10 - 18

Tirsdag - fredag 10 - 16

Lørdag 10 - 14

  

Telefon:
71 57 51 00

E-post:
bibliotek@kristiansund.kommune.no 

Vi blir inspirert av