Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Hjem

> Kristiansund bibliotek > Om biblioteket > Aktuelt > Sommerlabyrinten 2020

Sommerlabyrinten 2020

Sommerlabyrinten

Bli med på bibliotekets sommerlige litteratur-quiz!

I år kan vi ikke reise så langt av gårde på sommerferie, men i bøkenes verden kan man alltid reise så langt man bare vil! Bibliotekets sommerlabyrint tar deg med til både nære og fjerne reisemål.

Ved hjelp av ledetråder og assosiasjoner skal du i hver oppgave resonnere deg fram til et sted i verden, et land, en øy, en by eller et mindre sted. Det kan også være et fiktivt sted, som bare finnes i bøkenes verden.

Vi legger ut nye oppgaver hver uke, videoer som kommer på facebook-siden vår, og de samme oppgavene i tekst her på hjemmesiden. Du svarer når du vil, men innen 24. august for at svarene skal bli med i trekningen.

Antall svar eller rekkefølgen på svarene dine spiller ingen rolle, men skriv tydelig hvilken oppgave du svarer på. Vinnere av bokpremier trekkes blant de riktige svarene som er sendt inn, vinnersjansene blir altså større alt etter hvor mange riktige svar man sender inn.

 

Send inn svar på e-post til biblioteket (bibliotek@kristiansund.kommune.no), eller på melding til biblioteket på facebook (ikke skriv svaret i kommentarfeltet, er du snill!)

Og husk - svaret skal være et stedsnavn og navn på riktig bok/bøker.

 

Lykke til og god boksommer!

 

Oppgave nr. Oppgave
1.

I disse tider er stedet vi skal til nå noe av det nærmeste vi kommer syden her hjemme. Det kalles gjerne "den hvite by ved Skagerrak", og er kjent for sin trehusbebyggelse. Forfatteren av romanen i denne oppgaven ønsket aldri å bli forfatter, det var tall hun var mest opptatt av. Men sånn kan det gå. Nå har det blitt to krimromaner som begge er litt anti-krim og i feel-good sjangeren. Hovedpersonen i romanen det dreier seg om skal komme til å angre bittert på at hun i et svakt øyeblikk, og etter et par glass vin for mye, vedder bort katta si på at hun skal overleve en hel sommer med sjølberging på en holme utenfor byen. Da er det nemlig bare å ta årene fatt og sette opp teltet. Ikke er hun spesielt glad i å være alene, og noe skjer på den andre siden av fjorden nattestid, noe som har sammenheng med forsvinningen til morens tvillingsøster for femti år siden. Det skal vise seg å bli en begivenhetsrik sommer... 

Hvilken by skal vi til, hva heter boka og hva heter forfatteren?

 

2.

Vi reiser i fortid og nåtid til en by sør i Europa. Foreldreløse barn ble tatt vare på i denne byen på en tid da dette ikke var en selvfølge, noe som er et svært sentralt tema i handlingen i boka vi skal fram til. 
Vi følger to kvinner. Den ene får mulighet til å ta utdanning, noe som endrer livet hennes på en måte hun ikke kunne forutse. Den andre leter etter en savnet far, og disse to parallelle historiene har en sammenheng. Byen vi skal frem til er kjent for sine kunstverk og sin arkitektur, noe som også har stor betydning i boka. 
Tilleggsinformasjon: Landet byen befinner seg i har vært hardt rammet av koronaviruset, og byens “pasient null” var en nordmann. 

Hva heter boka og hva heter byen? 

 

3.

Denne gangen skal vi til virkelighetens, altså biografienes verden. Denne boka er en av de mest leste biografiene de siste åra, og faktisk er det en bok som leses av en del mennesker som knapt har lest en hel bok i hele sitt liv. Personen boka handler om har hatt en svært spennende yrkeskarriere i et miljø som mange er veldig fascinert av. Fra en ganske tøff oppvekst i byen vi skal til, har vedkommende løftet seg opp og blitt et forbilde, men det har også vært mye turbulens på veien opp og fram. Byen vi skal til er et viktig trafikknutepunkt i sin landsdel, og har dessverre fått et nokså rufsete omdømme de senere åra. 

Hvem er denne personen og hvor skal vi? 

 

   
   
   
   
   
   
   
Del på facebook

Åpningstider:

Mandag 10 - 18

Tirsdag - fredag 10 - 16

Lørdag 10 - 14

  

Telefon:
71 57 51 00

E-post:
bibliotek@kristiansund.kommune.no