Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Hjem

> Kristiansund bibliotek > Om biblioteket > Aktuelt > Sommerlabyrinten 2018

Sommerlabyrinten 2018

Sommerlabyrinten

Bli med på bibliotekets spennende sommerkonkurranse!

SVARFRIST 1. SEPTEMBER!

 

I år som i fjor vil Kristiansund bibliotek ha en uhøytidelig og morsom konkurranse for de litteraturinteresserte.

 

Ved hjelp av ledetråder og assosiasjoner skal du i hver oppgave resonnere deg fram til et sted i verden, et land, en øy, en by eller et mindre sted. Det kan også være et fiktivt sted, som bare finnes i bøkenes verden.

Vi legger ut 1 - 2 nye oppgaver hver uke. Du svarer når du vil, men innen 1. september for at svarene skal bli med i trekningen.

Alle hjelpemidler er tillatt, du kan slå opp i leksikon, google av hjertens lyst eller ringe en venn!

Antall svar eller rekkefølgen på svarene dine spiller ingen rolle, men skriv tydelig hvilken oppgave du svarer på. Vinnere av bokpremier trekkes blant de riktige svarene som er sendt inn, vinnersjansene blir altså større alt etter hvor mange riktige svar man sender inn.

 

Send inn svar på e-post til biblioteket (bibliotek@kristiansund.kommune.no), eller på melding til biblioteket på facebook (ikke skriv svaret i kommentarfeltet, er du snill!)

Og husk - svaret skal være et stedsnavn og gjerne navn på riktig bok/bøker.

 

Lykke til og god boksommer!

 

Oppgave nr. Oppgave
1. Sommerlabyrinten starter i hjemstaten til hovedpersonen i en kjent roman. Denne personen er uvanlig liten, har en helt uvanlig stemme, er uvanlig modig og uvanlig kreativ. I ganske ung alder tar han livet av moren til bestekameraten sin ved et uhell, han skjønner ganske tidlig at han er et redskap for Gud og han får syner og drømmer om hvordan livet hans skal ende. Forfatteren  har gitt ut mange bøker. En av de mest kjente, som også er filmatisert, har handling fra et barnehjem. Forfatteren har vært bryter og brytetrener i en årrekke. Han har også en forkjærlighet for bjørner.
2. I landet vi skal fram til i denne oppgaven er engelsk det offisielle språket. Flere koner er ikke uvanlig her, noe som er skildret både interessant og fornøyelig i en roman av en av landets kvinnelige forfattere. På slutten av 1960-tallet var det krig i landet, og vi fikk en ny betegnelse på barn som var feilernærte. En annen kvinnelig forfatter, feminist og foredragsholder har skildret denne tiden i en av sine romaner. Denne forfatteren har også gitt ut forslag til hvordan oppdra en nyfødt jente som feminist.
3. Rock rock Rockaway Beach. Det tar 2 låter av The Ramones å kjøre fra den ene enden av denne fiktive bygda til den andre. Forbi skifabrikken, stasjonstomta, Eben Ezer og småbruket Bergaust med den blå himmelvogna, Amazonen, på gårdsplassen. Rock rock Baklengselv. We can hitch a ride to Rockaway Beach. Forfatteren, en bedehussønn som også er musiker, legger ofte sine noveller og romaner hit til sine egne trakter. Også sin første roman fra 2004 som vant Bokhandlerprisen samme år. Han forteller ofte om de store følelsene og om livet risset inn i sort vinyl. Det å finne seg selv, å komme hjem. Å være i utkanten både i sjel og sted.
Til hvilke skoger skal vi nå?   
4. En av våre mest skattede samtidsforfattere har de siste årene gitt ut en serie bøker, der en av hovedpersonene i serien bosetter seg i landet vi skal frem til denne gangen. Landet har to offisielle språk, og har fostret en nobelprisvinner i litteratur som er spesielt berømt for sine noveller. En tidligere norsk landslagstrener i langrenn mottok 6700 flasker lønnesirup som takk, da han hjalp en av landets stafettløpere med en ny skistav under OL i Torino.
5.  
6.  
7.  
8.  
9.  
10.  
Del på facebook

Åpningstider  sommeren 2018

Mandag 10 - 18
Tirsdag - fredag 10 - 16
Lørdag  10 - 14

  

Telefon:
71 57 51 00

E-post:
bibliotek@kristiansund.kommune.no