Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Hjem

> Kristiansund bibliotek > Om biblioteket > Aktuelt > Sommerlabyrinten 2017

Sommerlabyrinten 2017

Sommerlabyrinten

Bli med på bibliotekets spennende sommerkonkurranse!

Sommerlabyrinten er en uhøytidelig og morsom konkurranse for de litteraturinteresserte.

 

Ved hjelp av ledetråder og assosiasjoner skal du i hver oppgave resonnere deg fram til et sted i verden, et land, en øy, en by eller et mindre sted. Vi legger ut 1 - 2 nye oppgaver hver uke fra 1. juni.

Alle hjelpemidler er tillatt, du kan slå opp i leksikon, google av hjertens lyst eller ringe en venn!

Antall svar eller rekkefølgen på svarene dine spiller ingen rolle, men skriv tydelig hvilken oppgave du svarer på. Som avslutning på konkurransen blir det et arrangement til høsten. Der vil vi trekke vinnere av fine premier blant de som har sendt inn riktige svar. Sender du svar på en oppgave, får du en lapp i hatten, svarer du på to oppgaver får du to lapper osv. Så vinnersjansene blir større alt etter hvor mange riktige svar man sender inn.

 

Send inn svar på e-post til biblioteket (bibliotek@kristiansund.kommune.no), eller på melding til biblioteket på facebook (ikke skriv svaret i kommentarfeltet, er du snill!)

Og husk - svaret skal være et stedsnavn.

 

Lykke til!

 

 

Oppgavenr. Oppgave
1. Når sommerlabyrinten starter, møter vi en forfatter som er kjent og kjær for mange nordmenn, med en stor produksjon innen flere genre. Han er nok mest kjent for en rekke kriminalromaner som foregår ved kysten langt sør i forfatterens hjemland. Skuespillerne Rolf, Krister og Kenneth har alle gestaltet hovedrollen i filmatiseringer av forfatterens bøker. Men vår forfatter har også skrevet bøker fra et annet av verdens kontinenter, der han har tilbragt mye tid. I den ene av disse bøkene møter vi Hans, som flytter fra det kalde nord for å skape seg en tilværelse i varmere strøk, på samme måte som den mer kjente Karen fra nabolandet, gjorde mange år tidligere. På framsida av boka ser vi bilde av et rovdyr med et gjennomtrengende blikk, og vi skal til det landet der handlingen i denne boka finner sted.
2. Vi skal videre til en by som er kjent for sjøfart og kjemisk industri. Byen har fostret en av våre store nålevende forfattere. Han har en stor romanproduksjon bak seg, der en av bøkene har forfatterens fødselsdato som tittel. En annen av Norges mer produktive forfattere som har skrevet bøker både for barn og voksne har tilbrakt en kort periode av livet sitt i denne byen. Forfatteren er en raus person som gjerne bruker sine egne erfaringer og opplevelser i bøkene sine. Forfatteren er glad i et glass vin eller flere, noe som er den direkte årsaken til oppholdet i denne byen.
3. På begynnelsen av 1950-tallet ble det faktisk arrangert en konkurranse hvor tre land deltok – England, Nederland og landet vi skal fram til i denne oppgaven. Det var en konkurranse der det flyet som brukte kortest tid fra London til bestemmelsesstedet, som er landet vi skal fram til, vant. Det nederlandske  flyet er stappfullt av bruder som er på vei til sine forloveder, og denne historien finner vi i en roman som kom på norsk i 2009 og er skrevet av en nederlandsk forfatter. Andre som har reist til dette landet er Helen fra England. Hun reiser også dit for å gifte seg, hundre år tidligere enn den nevnte flykonkurransen.
   
Del på facebook

Åpningstider 

Mandag 10 - 18
Tirsdag - Fredag 10 - 16
Lørdag  10 - 14

  

Telefon:
71 57 51 00

E-post:
bibliotek@kristiansund.kommune.no