Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Hjem

> Kristiansund bibliotek > Om biblioteket > Aktuelt > Ex libris-utstilling

Ex libris-utstilling

Kristiansund kulturskole og Kristiansund bibliotek har gleden å invitere til utstillingsåpning « Ex-Libris» lørdag 29. mars kl 13.00.

Utstillingens tema er bokeiermerker, som også den latinske betegnelsen «Ex Libris» viser til. Ex librismerkene er små grafiske bilder med eierens navn som blir limt inn i førstesiden i en bok. På denne måten sikrer eieren at boka alltid finner tilbake til eierens bokhylle.
Ex librismerker har lang tradisjon. Kort tid etter oppfinnelsen av boktrykkerkunsten dukket de første bokeiermerkene opp i Tyskland. Deretter spredte skikken seg fort i Europa, og til Norge (1562). Mange, også kjente kunstnere, har laget bokeiermerker i løpet av sin karriere.
Med masseproduksjonen av bøker har interessen til bokeiermerkene vært synkende og forbeholdt samlere og spesielt interesserte.
Kunstelever fra kulturskolen har hatt som oppgave å lage sine egne bokeiermerker, og har nå gleden av å stille de ut i biblioteket. I tråd med tradisjonen har elevene prøvd å finne motiv til eiermerket som forteller noe om personen og interessen til bokeieren. På denne måten har elevene lært noe av boktradisjonen og om en kunstart med lange tradisjoner.

Del på facebook

Åpningstider:

Mandag -  torsdag 10 - 19

Fredag 10 - 16

Lørdag 10 - 14

  

Telefon:
71 57 51 00

E-post:
bibliotek@kristiansund.kommune.no