Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Hjem

> Kristiansund bibliotek > Om biblioteket > Aktuelt > Byliv og bibliotek

Byliv og bibliotek

Nasjonalbiblioteket gir prosjektmidler til bibliotekene i Kristiansund, Molde og Ålesund.

"Byen som regional motor" er Møre og Romsdal fylkeskommunes byutviklingsprosjekt. Både byene og kommunene i de tre regionene i fylket vårt ønsker at byene skal utvikle seg til attraktive byer der det skjer vekst og utvikling, og at byene tar rollen som regional motor og trekker med seg omlandet i utviklinga. Bibliotekene i Ålesund, Molde og Kristiansund har nå fått 400.000 i støtte til frå Nasjonalbiblioteket for å skape mer byliv og arrangementer i bibliotekene.

 

Bibliotekene er helt essensielle for bylivet, og vårt mål er å øke attraktiviteten i sentrum i de tre største byene våre. Vi ønsker å styrke bibliotekene som åpne og demokratiske arenaer i alle byene våre, sier prosjektleder Kjersti Hasselø i fylkeskommunen.
Her kan du lese mer om prosjektet.

 

Bibliotekene vil tilby i alt 12 arrangementer om aktuelle tema fordelt på de tre byene i løpet av 2016. Det første arrangementet går av stabelen allerede i februar, med arkitekt Peter Butenschøn og fokus på byutvikling. Andre tema under planlegging er flyktningsituasjonen, samliv og lykke, og nære relasjoner i litteraturen. Arrangementene skal være gratis og åpne for alle.

Del på facebook

Åpningstider:

Mandag -  torsdag 10 - 19

Fredag 10 - 16

Lørdag 10 - 14

  

Telefon:
71 57 51 00

E-post:
bibliotek@kristiansund.kommune.no