Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Hjem

> Kristiansund bibliotek > Om biblioteket > Aktuelt > Biblioteket åpner for besøk!

Biblioteket åpner for besøk!

Biblioteket åpner igjen

Endelig, nå kan du komme på biblioteket igjen!

    

Fredag 22. mai åpner Kristiansund bibliotek etter å ha vært stengt siden 13. mars pga. koronakrisen. Vi er veldig glade for å kunne ta imot brukerne våre igjen, men vi må selvsagt ha noen smitteverntiltak.

 

Inntil videre gjelder følgende:

 

 1. Vi viderefører ordningen med "bestill og hent". Vi må få beskjed hvis du ønsker at vi skal gjøre i stand det du skal låne, slik at du bare kan komme inn og hente det. Hvis vi ikke får beskjed, vil det du bestiller komme på hentehylla vår, og du må låne på vanlig måte når du kommer på biblioteket (slik det har vært før med reservert materiale).
 2. Er du syk med luftveissymptomer, kan du ikke komme på biblioteket. Du kan bestille det du vil låne, og få noen til å hente det for deg. Ta også kontakt hvis du ønsker hjemkjøring.
 3. Vi setter ikke begrensning på antall personer som kan være på biblioteket samtidig. Vi tror dette vil gå bra, men de ansatte vil gi beskjed hvis det blir kø/sammenstimling og vanskelig å opprettholde god avstand mellom de besøkende.
 4. Barn under 12 år kan ikke komme alene, de må være sammen med en voksen. Unge fra 13 til 18 kan komme alene eller to sammen, men ikke en "gjeng".
 5. Alle besøkende må bruke håndsprit når de kommer inn, og det er tilgjengelig flere steder i lokalene. Er du ren på hendene, kan du ta på bøkene. Håndvask er også tilgjengelig.
 6. Det er viktig å overholde avstandsreglene, en meter mellom oss, to meter hvis du skal sitte i ro en stund.
 7. Materiale til innlevering skal legges i kasse. Der vil det stå i "karantene" et par dager før de ansatte tar i mot det og registrerer innleveringen.
 8. Utlån skal helst skje på utlånsautomatene.
 9. Papiraviser blir foreløpig ikke tilgjengelig. Det vil bli mulig å låne iPad for å lese elektronisk utgave av aviser som biblioteket abonnerer på (ikke hjemlån, men i biblioteket).
 10. Tidsskrifter er til utlån, det er ikke ønskelig at man sitter og leser i dem på biblioteket.
 11. PC-er med internett er tilgjengelig, men færre PC-er enn vanlig. Ta med egne høretelefoner, obligatorisk timebestilling.
 12. Lesesal/grupperom er åpen, men mange av sitteplassene blir sperret, for at det skal bli god nok avstand mellom brukerne. Obligatorisk timebestilling.
 13. Grupper (kohort) fra barnehager, eller mindre grupper fra en skoleklasse kan komme på besøk, men dette må avtales på forhånd.

 

 

Biblioteket har utarbeidet en egen smittevernplan, kommunelegen har gått gjennom denne og dessuten vært på befaring på biblioteket. De ansatte har fått egne rutiner for å ivareta smittevernhensyn, og renholdet er forsterket. Vi har fjernet en god del inventar for å få enklere renhold, bedre plass og mindre anledning til å oppholde seg for nær hverandre.

 

Vi gleder oss til å se bibliotekbrukerne våre og få en vanlig jobbhverdag igjen!

 

Velkommen tilbake til biblioteket, alt blir bra!

 

book-read-literature-learn
Del på facebook

Åpningstider:

Fra fredag 22. mai:

Mandag 10 - 18

Tirsdag - fredag 10 - 16

Lørdag stengt 

  

Telefon:
71 57 51 00

E-post:
bibliotek@kristiansund.kommune.no