Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Hjem

> Kristiansund bibliotek > Om biblioteket > Aktuelt > Besteforeldre er ikke som før!

Besteforeldre er ikke som før!

Kåseri med Vegard Vandvik.

  

Mange kan få mye mer ut av besteforeldrerollen, mener Vegard Vandvik. I 2016 ga han ut «Bestefarboka», en inspirasjons- og idebok om ting en bestefar kan finne på sammen med barnebarna. Han er opptatt av at besteforeldre sitter på ressurser de ikke er klar over, og som kan mye glede og mening i tilværelsen etter at man har lagt yrkeslivet bak seg.
 

Vandvik har en kjepphest – nemlig å få til bedre kommunikasjon og samarbeid mellom generasjonene. Dagens besteforeldrene, de friske og nybakte pensjonistene, har ofte fullt opp med møter, reiser og hobbyer. Kanskje ønsker de ikke å stille opp som barnevakt i tide og utide. Og hvorfor skal de det, fortjener de ikke å tenke på seg selv etter et langt yrkesliv? Vandvik hevder at med litt samarbeid og planlegging går det an å både nyte pensjonisttilværelsens frihet og gleder, og samtidig være en viktig person i livet til barn og barnebarn.
 

Vegard Vandvik vokste opp i Kristiansund, og har jobbet i mange år som kulturleder i Haugesund og Suldal. I sitt yrkesliv har han vært spesielt opptatt av de eldres rolle i samfunnet, særlig hvilken ressurs de kan være i forskjellige sammenhenger, og han har vært mye brukt som inspirator og rådgiver for kommuner, departementer og organisasjoner.

 

Kristiansund bibliotek
Onsdag 21. mars kl. 19

Gratis billetter fås på biblioteket.
Boksalg og signering etter arrangementet.

Velkommen!
Del på facebook

Åpningstider:

Mandag -  torsdag 10 - 19

Fredag 10 - 16

Lørdag 10 - 14

  

Telefon:
71 57 51 00

E-post:
bibliotek@kristiansund.kommune.no