Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Hjem

> Felles > Bli inspirert > Boktips voksne > Et gap i tiden : vintereventyret gjenfortalt

Et gap i tiden

I år er det 400 år siden William Shakespeare døde. Dette har blitt markert på så mange vis, The Hogarth Shakespareserie er én. Serien består av bøker skrevet av kritikerroste og bestselgende forfattere som skriver sin egen versjon av verker av Shakespare.
Den første boka i serien kom allerede i fjor - Jeannette Wintersons versjon av Vintereventyret. Til sammen skal det komme åtte bøker i serien.

Et gap i tiden starter med et kort resyme av originalen før vi befinner oss i New Bohemia (New Orleans). Shep, som spiller på en bar, er på vei hjem fra jobb sammen med sønnen sin da de blir vitne til et drap. I bilen til den drepte finner de en koffert full av penger, og de finner en jentebaby i nærheten. I kofferten ligger det også et diamantsmykke og noter til en sang som heter Perdita. Shep bestemmer seg for å beholde barnet og gir henne navn etter sangen. Shep har nylig mistet kona si og er i sorg, og ser på funnet av barnet som et vendepunkt i livet. Han selger huset, og for pengene fra hussalget og mesteparten av pengene i kofferten kjøper han en bar som han driver. Her vokser Perdita opp.

Historien fortsetter i Londons finansmiljø hvor vi møter Leo Kaiser som vet hvordan han skal tjene penger, men ikke vet hvordan han skal styre sjalusien mot sin kone og sin beste venn. Kona, Mimi, som er sanger, og Leo har en sønn sammen. Nå er Mimi gravid igjen, men Leo tror ikke at barnet er hans. Dette går mot en fullstendig katastrofe.

Vi hopper i tid og sytten år senere flettes de to historiene sammen og ting blir oppklart.

Jennatte Winterson er selv adoptert og Vintereventyret har hatt stor betydning for henne i mange år. Til slutt i boka har hun skrevet en personlig tolkning av stykket.

Boken følger historien i originalen godt. Den er underholdende, har humor, god driv og hendelsene utfolder seg raskt. Vi vet hvordan det ender, men ikke hvordan Jeanette Winterson har løst dette i sin versjon. Det skal bli morsomt å lese de neste bøkene i serien.

Del på facebook

Åpningstider:

Mandag 10 - 18

Tirsdag - fredag 10 - 16

Lørdag 10 - 14

  

Telefon:
71 57 51 00

E-post:
bibliotek@kristiansund.kommune.no 

Vi blir inspirert av