Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Hjem

> Felles > Bli inspirert > Boktips ungdom > Den 5. bølgen

Rick Yancey:

Den 5. bølgen

Den 5. bølgen

”Jeg er nødt til å se den andre hånden din” sa jeg. (…) ”Hvis jeg viser den til deg,” gispet han mens han vugget frem og tilbake over den blodige betongen, ”hvis jeg viser den til deg, vil du hjelpe meg da?” Med en grimase løftet han langsomt venstre hånd. Hånden var dekket av en skorpe med halvstørknet blod. Det så ut som han hadde på seg en mørkerød hanske. Det sparsomme lyset streifet den blodige hånden og glitret over noe lang og smalt og metallisk, og fingeren min trykket inn avtrekkeren, og geværet mitt slo hardt inn i skulderen min, og løpet steilet i hånden min mens jeg tømte magasinet, og et sted lang borte hørte jeg noen skrike, men det var ikke han som skrek, det var jeg som skrek – jeg og alle andre som var igjen. (…) Jeg gikk bort til ham før det siste lyset forsvant. Ikke for å se om han var død. Jeg visste at han var død. Jeg ville se hva han fortsatt holdt i den blodige hånden. Det var et krusifiks.

Da romvesena faktisk kom til jorden, var de ikke slik vi hadde forestilt oss. De kom ikke feiende ned fra himmelen i flyvende tallerkener og jevnet New York og Tokyo og London med jorden. De marsjerte ikke gjennom landskapet i digre maskiner og med strålekanoner som skøyt i ett kjør. Nei, da de faktisk kom til jorden var de mye mer intelligent enn vi noen gang kunne forestille oss. De infiltrerte menneskene, tok over kroppene våres, og det var ikke noen mulighet for å skille mellom menneske og romvesen. Cassie er redd hun er det eneste mennesket igjen i verden. Det forrige mennesket hun møtte drepte hun fordi hun trodde det var et romvesen. Men det er den eneste måten å overleve på, man kan ikke stole på noen fordi det du trodde var din fiende viser seg å være din venn idet din venn plutselig viser seg å være din verste fiende. Da er det bedre å være alene og på den sikre siden, for Cassie har gjort et løfte som hun skal gjøre alt for å holde, nemlig å finne lillebroren sin. Men da hun møter den mystiske Evan Walker forandrer alt seg, og han blir kanskje Cassies eneste håp om å holde seg i live lenge nok til å finne lillebroren. Men kan hun egentlig stole på ham? Går det egentlig an å vite helt sikkert at han er et menneske?

Den 5. bølgen er første bok i en spenningstriologi for ungdom der et ekstremt høyerestående vesen bruker sin overlegenhet i et forsøk på å overta jorden. Vi følger Cassie og de andre ungdommene gjennom en vanskelig reise der de ikke kan stole på noen andre enn seg selv. Historien er overraskende og veldig godt skrevet, og vi får aldri helt taket på hvem som er de gode og de onde, noe som gjør at dette er en veldig spennende og god bok. Slutten på boken er helt åpen, og jeg gleder meg til bok nr. 2!

Del på facebook

Åpningstider:

Mandag -  torsdag 10 - 19

Fredag 10 - 16

Lørdag 10 - 14

  

Telefon:
71 57 51 00

E-post:
bibliotek@kristiansund.kommune.no 

Vi blir inspirert av