Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Hjem

> Felles > Bli inspirert > Boktips ungdom > Bak murene

C. J. Daugherty:

Bak murene

Bak murene

”A. Alt er ødelagt. Alle lyver. Du må få vite sannheten, men ingen vil fortelle deg den. Kom og snakk med meg: Jeg er på taket. IKKE FORTELL GABE hvor jeg er. J.”

Allie sliter med alt etter at broren hennes plutselig forsvant. Hun går fra å være en ung lovende til et problembarn. Hun havner i trøbbel hele tiden, hun hater skolen, gjør hærverk og blir arrestert flere ganger på et år. Til slutt blir det nok for foreldrene hennes, som egentlig ikke bryr seg om henne i det hele tatt. Hun blir sendt bort til Cimmera, en kostskole langt ute på landet. Og til sin store overraskelse trives hun der. Elevene og lærerne er litt rare, men ganske hyggelige. I tillegg er der noen kjekke gutter. Men Cimmera er ingen vanlig skole, og det viser seg at ikke alt er som det skal. Hva er det som lusker rundt i skogen om natten? Hvorfor skal man holde seg inne, for sin egen sikkerhetsskyld, etter klokken 11? Hva er det egentlig som foregår i det hemmelige nattakademiet? Og når alle lyver, hvem kan man egentlig stole på? Snart begynner skolen å føles som et veldig farlig sted.

Ordene ble avbrutt av et høylytt brak fra andre siden av hagen. De skvatt til. ”Hva i helvete var det?” spurte Allie og stirret inn i mørket. Først nå la hun merke til hvor sent det hadde blitt. ”Jeg vet ikke,” hvisket Jo. Hun kastet et blikk på klokken. ”Skitt! Den er snart elleve. Vi må komme oss tilbake.” Hun reiste seg og strakte ut hånden mot Allie, men så hørte de den samme lyden igjen. Og deretter fottrinn.”

Bak murene er en spennende og mørk ungdomsbok, den første i serien Night School. Selv om det kan virke slik i begynnelsen, er den uten overnaturlige innslag, noe som egentlig gjør boken enda mørkere. Her kommer vi i stedet i kontakt med aggressive mennesker, blendet av ekstrem rikdom og med et altoppslukende maktbehov. Bak murene er første bok i spenningsserien Night School.

Del på facebook

Åpningstider:

Mandag -  torsdag 10 - 19

Fredag 10 - 16

Lørdag 10 - 14

  

Telefon:
71 57 51 00

E-post:
bibliotek@kristiansund.kommune.no 

Vi blir inspirert av